Totalt antall sidevisninger

tirsdag 7. januar 2014

Strikkeprosjekt anno 2013 ADVARSEL:langt innlegg

Jeg er en ivrig strikker - og i 2013 har jeg strikket mer eller mindre uavbrutt, tror jeg. Alltid har det vært ett eller annet prosjekt, noen store, noen mindre. Jeg er ikke så flink til å blogge om alle prosjektene mine og det er heller ikke alle jeg tar bilde av. Men jeg har noen bilder, og skal nå prøve å legge ut noe av det jeg har strikket i 2013.
Det første jeg strikket var en One Direction genser til datteren min og til hennes venninne. Vi var nemlig i London på konsert med One Direction i april 2013 en stor opplevelse, både for mødrene og døtrene.Men man kan jo lure på om det var verdt å strikke gensere til de, for jeg tror ikke gensrene har vært i bruk etterpå :-/ Men det er jo slik det er - jeg sydde motivet på i etterkant, så det er jo mulig å ta det av - kanskje genseren blir brukt da :-)Men men... Her kommer iallfall noen bilder av genseren underveis og ferdig...

I love to knit - and in 2013 I have been knitting a lot! I am always working on a project, small or big one. It is not often I blog about these projects, and I do not have pictures of all either. But I do have some, and I am now blogging about some of my projects.
The first I knitted in 2013 was two sweathers for my daughter and her friend. Because we went to London to see One Direction live at The O2 at the 4th of April, they had to have something to wear. But it makes me wonder if it was worth all the work - I don't think either of them has worn the sweather afterwards. It is possible to take the logo off, so I might do that, but I dont know if I think it is worth it..
Well, anyway, here are some pictures of the sweather, workingprosess and finished..

Maskesting er ikke alltid like lett...
Sewing is not always easy on a knitted project
Resultatet ble ok, mer eller mindre.
The result turned out ok, more or less..***

Jeg har også strikket en vintante, men er litt usikker på om det var i 2013 eller 2012, her er iallfall bilde av den. Den passer akkurat over en vinflaske og er perfekt å gi sammen med en vinflaske.
Mønsteret har jeg kjøpt her.

I have knittet a wineaunt, but I can't remember if it was in 2013 or 2012, but anyway, here is a picture of it. It fits perfect over a bottle of wine and it's a perfect gift.
I've bought the pattern here.


Jeg ser nå på bildet at jeg laget denne i 2012, men det gjør jo slett ingenting. Den er flott likevel!
I can tell out of the picture that I've made this in 2012, but it doesn't matter. It still looks good!

***

Jeg har også strikket en dukke etter oppskrift fra Arne&Carlos sin bok, men den er ikke ferdig kledd, og jeg vet ikke om den heller blir det. Men det var morsomt å strikke henne, så det er ikke umulig at det blir flere. Da med mer klær :-)
I've knitted a doll after pattern from Arne&Carlos, but she is not wearing enough clothes, and I do not know if she'll ever be wearing any more. But it was great fun knitting her, so it is not impossible that I will make more. But then with clothes :-)


***

I sommer begynte jeg på to prosjekter samtidig... Jeg startet på armene til en tunika til meg og så startet jeg på en vest til naboen. Vesten skulle være bursdagsgave, derfor måtte den strikkes litt i skjul, nå er ikke det så vanskelig da, for vi er jo ikke sammen med naboene 24/7 liksom. Men, vi var på tur sammen, og da strikket jeg på armene, da vi kom hjem strikket jeg på vesten, men lot som det var tunikaen min (samme bunnfarge)
Last summer I startet with two project at the same time. I startet knitting the arms for my own tunika and I startet on a west for our neighbour. The west was supposed to be a birthday present, so I had to knit it secretly, well, this is no problem as we are not together with our neighbours 24/7. But we went on holiday together, so I knitted my arms first, and when we came home, I knitted the west, pretending it was my tunika (same color)

Her er vesten under produksjon og ferdig (med naboen inni)
Here is the west, under production and finished (with the neighbour inside)***

Vi var på ferie i Bulgaria i august, og jeg visste at det kom til å bli varmt, og siden jeg ville strikke, måtte jeg finne noe i bomull å strikke. Det er jo mye bedre å strikke bomull enn ull når temperaturen ute er 35-40 grader. Så da startet jeg på en kjole til Emilie. Mønsteret finner du her.

We went to Bulgaria for our summervacation, and I knew that it would be hot. And since I wanted to knit on my vacation, I had to find something to knit in cotton. It is much better to knit with cotton and not wool when the temperatur is between 35 to 40 degrees celcius. So I started on a dress for Emilie. You will find the pattern here.


Det var et morsomt prosjekt og jeg syns resultatet ble meget bra også 

This was a fun project and I think the result turned out great too

***

Et annet prosjekt som jeg hadde på pinnene i 2013 var en genser til min mann. Jeg strikket den samme genseren til han en gang på 90-tallet, men den ble spist av mus da den ble liggende i kjelleren vår en vinter vi hadde invasjon av mus :-( Dette var en genser han var veldig glad i, så da vi fant ut at den var ødelagt var det aldri tvil om at den måtte strikkes på nytt. Så startet jakten på mønsteret. Det hadde gått ut, dette var ett Rauma mønster, og heldigvis har de kontroll på mønstrene sine der. Jeg sendte de en mail, og fikk mønsteret tilbake på mail. Flott service må jeg si.

Another project I had during 2013 was a sweather for my husband. I knitted the same sweather for him sometime in the 90's, but it was eaten by mouse one winter our house was invated by mouse :-( This was a sweather he liked a lot, so I knew that I had to make him a new one. So I started hunting the pattern. It was not longer availible in the shops, but I sent a picture of the swather to Rauma and they sent me the pattern on email. Good service!
***
I november kom det en liten gutt til verden i Oslo. Han er sønnen til min manns niese, og jeg strikket ett lite sett til han. Det var moro å strikke babytøy igjen, det er en stund siden sist.Mønsteret kommer fra boken Myk Start
Det siste jeg strikket til baby var en gul kjole og jakke, men jeg har ikke noe bilde av det. Det har jeg gitt bort - helt til USA, så jeg håper at jeg får et bilde av den skjønne jenten når hun settet passer henne.
Her er bilde av settet til den lille gutten:

In November a little babyboy was born in Oslo. He is the son of my husbands niece, and I knitted a small set for him. It was great fun knitting babyclothes again, its been a while. The pattern for this is from the book Myk Start
Last time was a yellow dress sith a little jacket, but I have no picture of that dress. And I have given it away - all the way to USA, lets hope I will get a picture of the beautiful girl wearing it when it fits :-)
 Here is a picture of the set for the little boy:


***
Innimellom disse store prosjektene har det blitt litt sokkestrikking.. Det er ikke alltid like moro - men det er jo nødvendig. Men jeg har funnet noen morsomme mønstre å strikke. Her kommer et lite utvalg :-)

In between of these big projects it has been time for knitting some socks. It is not always fun - but it is needed. But I have found some fun patterns to knit. Here's some of them:
Mønsteret til disse finner du her

You can find the pattern for these socks here
Dette er sokker fra boken Sokker - strikking hele året av Bitta Mikkelborg. Den boken er verdt hver eneste krone - der er ett godt utvalg av morsomme sokkemønster!

This is socks from the book Sokker - strikking hele året av Bitta Mikkelborg That is a book worth every penny ;-) It has a lot of nice patterns for socks!***
Mitt siste prosjekt, ble faktisk ferdig 1.nyttårsdag, og det var tunikaen min. Den ble lang - så det er vel kanskje mer en kjole enn en tunika. Men jeg er superfornøyd med den og den kommer nok til å bli brukt mye!
Jeg tok utgangspunkt i mariusgenser med rund sal, men strikket den 40 cm. Så startet jeg å felle inn 2 størrelser. Felte 4 masker pr omgang med 5-6 omganger mellom hver felling. Strikket til arbeidet målte 67 cm, satte på armene og startet på mønsteret. Mariusstjernene ble byttet ut med folkevogner og jeg syns resultatet ble knall! Jeg er veldig glad i turkis, og har en gammel folkevogn stående utenfor her som jeg virkelig håper skal virke og bli turkis en vakker dag :-)My last project, was finished 1st of January, and that was my tunika. It is looong - so I guess it is more like a dress...  But I really love it, so I am going to use it a lot!
I love turquoise so it was natural for me to have the beetle in that color. I have a beetle 1967 modell outside my house and I hope it will be fixed one day and wear the turquoise color :-) 11 kommentarer:

Elin Kristoffersen sa...

Flink til å strikke du Mette! :-) Jeg har fått litt stikkedilla jeg også, men ser at jeg har et stykke frem før jeg kommer opp i mengden du produserer! :-) Jeg har kjøpt et par strikkebøker og det er sååååå mye jeg har lyst på, men prøver å være flink å strikke en ting av gangen....*fnis*

Og forresten, Godt nytt år!

T's Creations sa...

Så flink du er! :) Heldige mottakere. :) Synes spesielt kjolen til Emilie ble fin. :)

Christel sa...

Jøss!! Så flink du er Mette!!

Christel sa...

Wow!! Så flink du er Mette!!

Christel sa...

Jøss!! Så flink du er Mette!!

Knerten sa...

Wow, der ble jeg imponert, gitt. Såå mye flott du lager, Mette :-) Så koselig, og veldig hyggelig å holde på med, og det var sletts ikke for mange bilder, bare kos å se !
Klem
Turid

Irene Lohne sa...

Blir stadig imponert over den produksjonen din! :-) Mette har nemlig strikket veldig mye mer enn dette: blant annet en snasen baby-onepice med mariusmønster.

Véronique sa...

Så flink du er :)

☥ Kaia sa...

Åååå så mye fint Mette...
Tunikaen din var jo bare rålekker...
Og alt det andre og.... Fantastisk...

Klem fra Kaia

mettepip sa...

Så mye flott du har strikka Mette! Skikkelig imponert :)

Klem fra
Mette

Mette sa...

Tusen takk for alle de koselig kommentarene deres!
Jeg koser meg med strikkingen, det er sikkert og visst. Nå holder jeg på med noe hemmelig, men det kommer nok i bloggen etterhvert det også - skal nok passe på å ta bilder før det blir gitt bort...
Og så burde jeg vel starte med litt julegaver også snart..Men jeg vet ikke helt jeg :-)